Quantum Future Academy 2020 – Informații de astăzi pentru experții de mâine

By June 10, 2020Evenimente

INCDTIM susține organizarea Quantum Future Academy 2020

Prima ediție a Quantum Future Academy va avea loc în noiembrie 2020 la Berlin sub deviza „Informații de azi pentru experții de mâine”.

În contextul deținerii Președinției Consiliului UE, Germania va invita prin Ministerul Federal al Educației și Cercetării (BMBF) în jur de 60 de studenți în științele naturii și ingineriei, selectați din aproximativ 30 de țări europene, la o săptămână captivantă în Berlin.

În perioada 1 – 7 noiembrie 2020, participanții vor avea acces la diverse evenimente din domeniul tehnologiilor cuantice. Acestea includ vizite în cadrul companiilor și laboratoarelor, întâlniri cu cercetătorii și partenerii din industrie, workshop-uri practice interesante și oportunități extinse de socializare.

Quantum Future Academy este o inițiativă a BMBF și este organizată în 2020 în cadrul European Quantum Flagship cu sprijinul a numeroase instituții din țările participante. Procesul de candidatură pentru Academie este organizat independent de partenerii europeni. Acest eveniment este motivat de intenția de a sprijini formarea unei rețele durabile de tineri cercetători europeni în domeniul emergent al tehnologiilor cuantice.

Procesul de selecție pentru studenții români are doi pași:

1. Aplicațiile (în engleză) includ o scrisoare de motivație (1-2 pagini) + CV.
2. Candidații de pe lista scurta vor fi invitați la un interviu on-line. Juriul va selecta 2 câștigători pentru eveniment.

Vă rugăm să trimiteți cererea la nicolae.tarba@upb.ro înainte de 10 iulie 2020.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Mona Mihăilescu (mona.mihailescu@upb.ro), Radu Ionicioiu (r.ionicioiu@theory.nipne.ro) și Luiza Buimaga-Iarinca (luiza.iarinca@itim-cj.ro)
Rămâneți la curent cu Twitter la @QuantenTech și #QFA2020

Afișul se poate descărca aici.