Extracția compușilor organici asistată de ultrasunete
Cercetător: Maria-Loredana Soran
Cuvinte cheie: extracție, ultrasonare, compuși organici
Cuvinte cheie: extracție, ultrasonare, compuși organici
Preocupările INCDTIM pentru extracția compușilor organici din diferite matrici au determinat selectarea și adaptarea în laboratorul nostru a unui număr mare de tehnici.
Rezultatele experimentale obținute, de-a lungul anilor, de către echipa de cercetare Materiale Multifuncţionale şi Compuşi Biologic Activi au condus la concluzia că extracţia asistată de ultrasunete (EAU) este cea mai adecvată tehnică pentru extracţia compuşilor organici din diverse matrici şi este scalabilă. În plus, echipa noastră de cercetare are experiență în optimizarea metodelor de lucru; utilizează metode statistice și astfel este posibilă selectarea parametrilor optimi pentru obținerea preparatelor cu cele mai mari cantități din compusul/compușii organici de interes raportat la materia prima folosită.
Testând diferite metode și condiții experimentale, am concluzionat că principalele avantaje ale extracției prin ultrasonare sunt:
Domenii de aplicabilitate: extracția compușilor organici din matrici complexe, organice sau anorganice.
Industrii: industria farmaceutică, industria chimică, industria suplimentelor alimentare, industria agroalimentară, industria produselor cosmetice, mediu, sănătate.
Laboratorul dispune de aparatura modernă de obținere și caracterizare a extractelor finale:
INCDTIM oferă servicii CDI bazate pe metoda de extracție prin ultrasonare care acoperă o gamă largă de aplicații practice
Înainte de încheierea unei relații contractuale oferim consultanță pentru a defini cât mai exact nevoile clientului/partenerului
Dotările existente ne permit extracția unui spectru larg de compuși
Dispunem de personal specializat, capabil să acopere cu cel mai înalt profesionalism toate etapele unei colaborări contractuale: definirea problemei care va trebui soluționată, designul experimental, colectarea datelor, interpretarea statistică a rezultatelor.
Costul unei determinări este de 300-350 lei/probă (în funcţie de complexitate) şi este format din
timpul de utilizare al aparatului
manoperă, care include cheltuielile de personal și pe cele indirecte asociate cu operațiunile de preparare a probelor, analiza și interpretarea rezultatelor, elaborarea raportului de analiză/cercetare.