Incinta vid înalt pentru depuneri straturi subțiri

Incinta vid înalt a fost proiectată și executată pentru depuneri straturi subțiri prin ablație laser, necesare creșterii de nanostructuri, precum și pentru dezvoltarea ulterioară a altor aplicații.

Construcție:
Oțel inoxidabil 1.4541
Componente mai importante:

  • Ușa vizitare – Dn400 (1 buc)
  • Tronson cu flanșă Dn16..40 KF (13 buc)
  • Tronson cu flanșă Dn63..200 ISO (13 buc)
  • Vizor Dn63…160 (8 buc)
  • Montură reglabilă fereastră și lentilă laser (3 buc)
  • Cuptor reglabil depunere straturi subțiri pe siliciu (1 buc)
  • Braț mobil XYZ acționat cu motoare pas cu pas (1 buc)
  • Suport interior (din duraluminiu, 1 buc)
  • Obturator reglabil (1 buc)

Sistem de manipulare

Sistem de manipulare a modulelor electronice ale Calorimetrului Hadronic, parte a detectorului ATLAS de la LHC CERN Geneva – Sistemul este utilizat pentru extragerea sertarelor electronice ,,super-drawers’’ din modulele calorimetrului și reapărea lor ,,in situ’’.

Ca o recunoaștere a calităților sistemului dezvoltat, INCDTIM a realizat în anul 2012, două noi dispozitive de manipulare, acestea înglobând câteva soluții noi datorate modificărilor din infrastructura detectorului ATLAS.

Componente pentru linii de vid înalt și preliminar

Tronsoane, flanșe și fitinguri tip KF, ISO și CF, flanșe cu treceri electrice în vid, trape cu azot lichid sau cu apă, etc., destinate construcției aparaturii de cercetare și pentru aplicații industriale.

Domeniul de utilizare:
Tipuri de tronsoane, flanșe și fitinguri:

 • DN 10,16,25,40,50 KF
 • DN 63,100,160,200,250,320,400,500,630 ISO
 • DN 16,40(35),63,100,160,200,250 CF

Construcție:
Materiale: Oțel inox 1.4306 (1.4541, 1.4571), Duraluminuminiu

Incinta vid înalt

Incinta incinta vid înalt pentru depuneri straturi subțiri a fost proiectată și executată pentru studiul efectelor cuantice de interfață în nanostructuri metal / C60

Construcție:
Oțel inoxidabil 1.4541
Componente mai importante:
-Sas de introducere probe prevăzut cu manipulator (1 buc)
-Sistem reglare țintă (1 buc)
-Sursa de electroni cu sistem de răcire (1 buc)
-Suport reglabil cuptor (1 buc)
-Obturator reglabil (1 buc)
-Tronson cu flanșă Dn25 KF (3 buc)
-Tronson cu flanșă Dn100..200 ISO (5 buc)
-Vizor Dn1000 (2 buc)

Incinta vid înalt

Incinta vid înalt a fost proiectată și executată pentru cercetarea și dezvoltarea de noi materiale și tehnologii și realizarea de micro și nanostructuri.

Construcție:
Oțel inoxidabil 1.4541
Componente mai importante:
-Tronson cu flanșă Dn63 ISO (2 buc)
-Tronson cu flanșă Dn100 KF (4 buc)
-Flanșa Dn100 ISO cu 4 treceri înclinate de curent (1 buc)
-Flanșa Dn100 ISO cu 4 treceri BNC-IT (1 buc)
-Vizor Dn63 ISO (1 buc)
-Suport probă reglabil (1 buc)

Instalație pentru procesare dinamică a substanței în câmp de microunde

Aplicația se referă la un procedeu și o instalație pentru procesare dinamică a substanței în câmp de microunde de putere în regim pulsatoriu, cu un spectru larg de frecvențe de microunde. Acest regim de procesare facilitează, pe lângă efectul termic datorat pierderilor dielectrice și magnetice, și absorbția selectivă a microundelor pe nivel energetic molecular de vibrație și translație, în substanțele procesate, reducând astfel timpul de tratament, îmbunătățind randamentele de procesare și extinzând posibilitățile de procesare chimică.

Caracteristici:
• putere de microunde incidentă, reglabilă în domeniul 100W-900W, la frecvența de 2.45 GHz
• energie de microunde reglabilă fin din timpul de activare (durata de activare programabilă în pulsuri sau mod continuu);
• activare cu pulsuri de putere cu frecvența de repetiție de 1Hz, cu lărgime de puls controlabilă în domeniul 100ms-1s,
• funcționare independentă pe bază de microcontroler RISC cu afișare a parametrilor pe display LCD,
• alimentare 220V/50Hz, max.1200VA,
• celule de digestie adaptabile aplicației ( 6ml – 100ml )

Domeniul de utilizare:
BREVET RO 00122063 – Medalia de aur la Al “35-lea Salon Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi” 18 – 22 Aprilie 2007, Geneva – Elveția; Medalia de aur la a XI ediție a Salonului Internațional de Invenții și Tehnologii Noi – INVENTIKA 2-6 oct 2007, București, România

Sistem robotizat de generare a suprafeţelor tridimensionale destinat tehnicilor laser de curăţire

Scopul proiectului EUREKA, LARLASC – “Large Area Laser Surface Cleaning” a fost dezvoltarea și realizarea unui nou procedeu de curățire a suprafețelor utilizând tehnologii neconvenţionale de mare productivitate. A fost construită o unitate mobilă pentru procesarea suprafețelor, capabilă să curețe suprafeţe foarte mari, cu o productivitate de ordinul zecilor de metri pătraţi pe oră. La INCDTIM a fost realizat sistemul de urmărire a suprafeţelor tridimensionale complexe care poartă modulul laser de lucru.

Cuptor cu încălzire rezistivă directă

Caracteristici:
Flanșa cuplare …………..Dn 63 ISO(CF)
Puterea electrică ……… 1,7 Kw
Tmax. ……………………. 2.000 K
Debitul apei de răcire… max.16,67 cm3/sec
Domeniul de utilizare:
Cuptorul cu încălzire rezistivă directă este proiectat să funcționeze într-o incintă vidată. El asigură posibilitatea obținerii unor temperaturi ridicate fără a se folosi surse de alimentare de înaltă tensiune. Prin soluțiile tehnice adoptate la proiectarea și construcția sa, cuptorul are o stabilitate ridicată și o inerție termică foarte redusă și permite introducerea controlată a gazelor în cuptor. Aceste caracteristici îl recomandă pentru o serie întreagă de aplicații, dintre care se detașează utilizarea sa ca sursă de nanoparticule prin destindere adiabatică.Construcție:
Materiale: Oțel inox 1.4306 (1.4541), Ta, ceramică, cupru, duraluminiu, cauciuc (pentru etanșare)

Cuptor pe siliciu

Cuptorul este proiectat să funcționeze într-o incintă vidată. El asigură posibilitatea obţinerii unor temperaturi de 1.100 K. Suportul cuptorului, confecționat din ceramică, permite prin montura lui fixarea probei pe rezistența din siliciu, rotirea cuptorului și posibilitatea deplasării pentru centrarea probei (țintei).

Caracteristici:
Materiale: siliciu, ceramică, oțel inoxidabil, duraluminiu
Deplasare: x,y = +12,5mm, z = + 12,5mm
Rotire: -50, +950
Temperatura: 1100 K

Cuptor pentru depunere aur

Cuptorul este proiectat să funcționeze într-o incintă vidată. El asigură posibilitatea obţinerii unor temperaturi ridicate – 1.300 K – fără a se folosi surse de alimentare de înaltă tensiune și permite reglarea poziției cuptorului în incinta vidată.

Construcție:
Flanșa cuplare: Dn63ISO ( Dn 63CF)
Materiale: molibden, ceramică, oțel inoxidabil, teflon
Cuptorul este alcătuit din următoarele părți:
1. Cuptorul propriuzis este construit din două flanșe din ceramică, în care se fiează suporții ceramici pe care se bobinează rezistența din Mo. Capetele rezistenței ies din carcasa prin două tuburi din ceramică. Cutorul are, între flanșele de ceramică, un ecran din oțel inoxidabil. Aurul se pune în interiorul cuptorului într-o nacelă din ceramică.
2. Suportul cuptorului. Este o flanșă fixată pe carcasa cuptorului, îmreună cu care asigură centrarea, ecranarea și reglarea poziției cuptorului în incinta vidată și izolarea calurilor de alimentare.
3. Flanșa Dn 63. Ea reprezintă suportul pentru întregul cuptor, asigură montarea şi demontarea ușoară a componentelor acestuia și constituie elementul de conectare a cuptorului la incinta vidată. Dat fiind faptul că experimentele impun montări și demontări repetate, etanșarea față de camera vidată se asigură printr-o garnitură de cauciuc. Flanșa este realizată din oțel inoxidabil și este prevăzută cu o trecere pentru contactul electric de alimentare a rezistenței și cu aripioare pentru tiranții pe care se fixează și reglează suportul cuptorului.
4. Trecerea pt. alimentare. Este alcătuită dintr-un sistem de etanșare tip presetupa cu garituri din teflon, care se sudează pe flanșă (3). Izolarea este asigurată de două bucsi din

Sistem de focalizare laser

Domeniul de utilizare:
Sistem de focalizare laser cu trei grade de libertate a fost proiectat și executat pentru a oferi posibilitatea reglării fascicolului laser în incinte vidate, cât mai aproape de țintă (probă).Constructie:
Oțel inoxidabil 1.4541
Componente mai importante:
-Flanșa de cuplare pe incintă Dn63 ISO (1 buc)
-Sistem reglare lentilă pentru diferite distante lentilă-țintă (1 buc)
-Montura fereastră -pentru diferite distanțe fereastră-țintă (1 buc)
-Montura lentilă reglabilă (1 buc):
-reglaj grosier axa X:70mm
-reglaj fin axa X: ±12,5mm
-rotire pe axa Y și Z: ±100

Filtrul Wien

Filtrul Wien a fost proiectat să funcționeze într-o incintă de vid înaintat și permite obținerea de nanoparticule selecționate în funcție de dimensiuni, prin aplicarea a două câmpuri, electric și magnetic, perpendiculare reciproc și perpendiculare pe axa de deplasare a nanoparticulelor ionizate.

Construcție:
Sistemul este montat pe o flanșă Dn63 ISO(CF), este echipat cu 2 lentile electrostatice montate pe un corp de forma paralelipipedică din duraluminiu, plăci de deflexie electrostatică, magneții NdFeB (Bs = 1,1 Tesla), electrodul colector, izolatori din ceramică și treceri metal-sticlă.

Instalație experimentală de separare criogenica a izotopilor

Studii experimentale pentru separarea izotopilor 13C și 18O prin distilare criogenică.

Instalația experimentală de separare a 13C prin distilarea criogenică a monoxidului de carbon, proiectată și construită integral în INCDTIM, permite montarea coloanelor cu diametre de până la 35 mm. Ea este deservită de o instalație de producere a azotului lichid, agentul de răcire utilizat în acest proces. Monoxidul de carbon – este purificat prin distilare, la temperatură de -193°C, într-o instalație special construită și este analizat permanent cu ajutorul unui cromatograf de gaze.

Instalația experimentală de separare a 13C prin schimb chimic CO2 – carbamat

Instalația experimentală de separare a 13C prin schimb chimic CO2– carbamatește proiectată și construită integral în INCDTIM. Funcționarea ei este monitorizată prin intermediul unor senzori de măsurare a principalilor parametri iar datele sunt stocate într-un PC. Metoda de separare prin schimb chimic este o alternativă la separarea criogenică a 13C, dar cele două pot fi utilizate în tandem.

Instalația de separare a 15N Sistem Nitrox, concentrație 99% 15N

Instalatia de cercetare tehnologica si producere a 15N prin schimb izotopic intre acid azotic si oxizi de azot, proiectata si construita integral in INCDTIM, este capabila sa produca acid azotic de concentratie izotopica de peste 99% at. 15N. Produsul realizat a permis abordarea unor tehnologii de inalta eficienta izotopica de marcare a unor substante cu 15N.

Regulator de debit pentru gaze necorozive filtrate

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Domeniul de presiune: 1 – 3 bar
Domeniul de debite: 5 – 10 ml / min
Eroare de reglare: 3% (la o variatia presiunii de 0,5bar)Domeniul de utilizare:
Regulatorul este destinat reglarii fine si mentinerii debitelor constante in circuitele de gaze.Construcție:
Corp: alama (CuZn39Pb2)
Membrana: cauciuc NBR
Garnituri: Teflon P600
Racord de legatura: M8 (obțional alte mărimi)

Regulator de presiune Dn3(4) pentru gaze filtrate

Regulatorul este destinat reglarii fine si mentinerii presiunii constante in circuitele de gaze.

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura gazului: +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila: 5(8) bar
Domeniul de reglaj: 0.5…4.5(7.5) bar
Debit maxim: 900(4000) ml / h
Diametrul nominal: 3(4)mm

Constructie:
Corp: inox 1.4571 sau alama
Membrana: inox sau alama
Supapa: PTFE
Racord de legatura: M8 (M10)

Robinet de inchidere Dn2 pentru gaze și lichide filtrate

Robinetul este destinat inchiderii-deschiderii circuitelor de gaze sau lichide.

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului: +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila: 200 bar
Debit maxim: 15 l / min

Constructie:
Corp: inox 1.4571 sau alama
Pastila inchidere: Kelef
Garnitura presetupa: PTFE
Racord de legatura: M14x1.5 (si etansare cu racord sferic)

Robinet de reglare Dn6 pentru gaze filtrate

Robinetul este destinat reglarii debitului in circuitele de gaze si lichide.

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului: +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila: 20 bar

Constructie:
Corp: inox 1.4571 sau alama
Tija: otel inalt aliat 90Cr180
Presetupa: PTFE
Racord de legatura: M16x1.5 si etansare cu racord sferic din otel inoxidabil sau SW

Robinet de comutare cu acționare electromagnetica pentru gaze

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura gazului: +5°C…+100°C
Presiunea maxima admisibila: 4.5 bar
Sectiuni de trecere a gazului: 0.5 mm
Tensiunea de alimentare: 48 VccDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutarii circuitelor de gaze.
In cromatografie este utilizat atat ca robinet de introducere a probei cat si ca robinet de comutare a coloanelor de separare.Constructie:
Corp: otel inalt aliat: W4112
Sertarul: PTFE
Racord de legatura: M8 (etansare cu racord sferic)
Conexiunea cailor: -actionat 1-2, 3-4, 5-6, 7-8
-neactionat 2-3, 4-8, 6-7

Robinet de comutare cu acționare pneumatică pentru gaze

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura gazului: +5°C…+100°C
Presiunea maxima admisibila: 4.5 bar
Sectiuni de trecere a gazului: 0.5 mm
Presiunea aerului comprimat: 4 barDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutarii circuitelor de gaze.
In cromatografie este utilizat atat ca robinet de introducere a probei cat si ca robinet de comutare a coloanelor de separare.Constructie:
Corp: otel inalt aliat: W4112
Sertarul: PTFE
Racord de legatura: M8 (etansare cu racord sferic)
Conexiunea cailor: -actionat 1-2, 3-4, 5-6, 7-8
-neactionat 2-3, 4-8, 6-7

Robinet de comutare electromagnetic tip RC1E sau cu motor electric tip RC2E pentru gaze filtrate

Robinetul este destinat comutarii circuitelor pneumatice in aparatura automatizata.

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura gazului: +20°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila: 4.5 bar
Sectiuni de trecere a gazului: 0.5 mm
Tensiunea de alimentare: 48 Vcc
Numar de cai: 12/6
Unghiul de rotire al sertarelor: 60°

Constructie:
Corp: otel inox: W4571
Sertarul: teflon P600
Racord de legatura: M8 (etansare cu racord sferic)
Conexiunea cailor:
-actionat 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12
-neactionat 1-6, 2-3, 4-5, 7-12, 8-9, 10-11

Robinet de introducere probă tip SI100 pentru lichide

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant:.+5°C … +55°C
Temperatura lichidului:…………… +20°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila:…450 bar
Pierderi de proba la injectie: 2-5 volume echivalente volumului buclei de proba
Domeniu volum bucla de proba: 5,ul – 2.5ml
Sectiuni de trecere a lichidului:.. 0.5 mm
Moment de actionare: max…….. 15daNcm
Unghiul de rotire al sertarelor:…. 60°Domeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutarii circuitelor de lichide la presiuni mari, avand 6 porti cu bucla de proba externa.Constructie:
Materiale in contact cu proba: inox W4571, PTFE, ceramica
Racord de legatura: M8(etansare cu racord

Robinet de introducere probă tip SI200 pentru lichide

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant: +5°C … +55°C
Temperatura lichidului:…………… +20°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila:. 450 bar
Pierderi de proba la injectie:……. 0
Domeniu volum bucla de proba: 5,ul – 5ml
Sectiuni de trecere a lichidului:. 0.5 mm
Moment de actionare: max…… 15daNcm
Unghiul de rotire al sertarelor:.. 60°
Seringa de injectie: tip Lauer (d=0.7mm, l=55mm)Domeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutarii circuitelor de lichide la presiuni mari, avand 6 porti cu poarta de injectie interna.Constructie:
Materiale in contact cu proba: inox W4571, teflon
P600, ceramica
Racord de legatura: M8(etansare cu racord sferic)

Robinet de reglare -RR1 pentru gaze filtrate

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului: +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila: 5 bar
Debit maxim: 100 ml / minDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat reglarii fine a debitului de gaz in circuitele destinate proceselor de analiza.Constructie:
Corp: inox W4571 sau alama CuZn39Pb2
Garnituri: teflon P600
Racord de legatura: M8 ( obtional alte marimi)

Robinet de vid înalt pentru gaze

Caracteristici:
Debitul min.de gaz: 10-8 mbar l/s
Debitul max.de gaz pt.Pi=1bar: 600 mbar l/s
Temperatura max. de degazare:
– 4500C pt.robinet cu flanse CF
– 800C pt.robinet cu flanse KF
Presiunea maxima admisibila: 1 barDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat introducerii controlate a gazelor in sistemele de vid inalt. Dozarea fina se face prin rotirea surubului micrometric.Constructie:
Corp: otel inox: W4571
Sertarul: ceramica (Duralumin)
Membrana de separare: 1.4571
Racord de legatura:
-pe linia de vid inalt Dn35CF(40KF)
-pe linia de introducere Dn16CF(16KF)

Robinet introdus probe pentru gaze filtrate

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura gazului: +5°C…+100°C
Presiunea maximă admisibilă: 6 bar
Secțiuni de trecere a gazului: 2 mm
Unghiul de rotire al sertarelor: 60°
Numărul de porți: 6Domeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutării circuitelor de gaze.
În cromatografie este utilizat și pentru introducerea volumului de proba.Constructie:
Materiale în contact cu probă: inox 1.4571 sau alamă, PTFE
Racord de legătură: M8 (etanșare cu racord sferic)

Robinet cu reglare fină Dn2 pentru gaze și lichide

Robinetul este destinat reglării fine a debitului în circuitele de gaze și lichide.

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului: +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila: 200 bar
Debit maxim: 15 l / min

Domeniul de utilizare:
Robinetul este destinat reglarii debitului in circuitele de gaze și lichide.

Construcție:
Corp: inox 1.4571 sau alama
Tija: otel inalt aliat 90Cr180
Presetupa: PTFE
Racord de legătură: M14x1.5 (și etanșare cu racord sferic din oțel inoxidabil sau alamă)

Robinet restrictor pentru gaze filtrate

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului: +5°C …+80°C
Presiunea maximă admisibilă: 4.5 bar
Debit maxim: 150 ml / minDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat reglării fine a debitului de gaz în circuitele destinate proceselor de analiză.Construcție:
Corp: inox 1.4571 sau alamă
Scaun: PTFE
Garnituri: cauciuc PF60A
Racord de legătură: M14x1.5 (etanșare cu racord sferic)

Robinet de selectare circuite tip RSC100 pentru gaze și lichide

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant: +5°C … +55°C
Temperatura lichidului: +20°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila: 25 bar
Domeniu debitelor: 10… 200ml
Numar de fluxuri selectabile: 8
Tensiune alimentare: 220VDomeniul de utilizare:
Robinetul este actionat de un motor pas cu pas si este destinat selectarii fluxurilor de gaze sau lichide.
Selectarea fluxurilor se programeaza pe calculator.Constructie:
Materiale in contact cu proba: inox 1.4571, PTFE.
Racord de legatura: M8 (etansare cu racord sferic)

Distribuitor electropneumatic DN6 pentru aer sau gaz neutru filtrat, lubrefiat 5 căi / 2 poziții

Distribuitorul cu acționare electropneumatica cu 5 căi și 2 poziții pentru aer sau gaz neutru filtrat, lubrefiat este folosit la liniile pneumatice automatizate.

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului: 0°C…+80°C
Presiunea maximă admisibilă: 6 bar
Numărul minim de conectări: 400000
Frecvența maximă de conectare: 30/min

Domeniul de utilizare:
Distribuitorul cu acționare electropneumatica cu 5 căi și 2 poziții pentru aer sau gaz neutru filtrat, lubrefiat este folosit la liniile pneumatice automatizate.

Construcție:
Corp: duraluminiu (sau alamă)
Garnituri etanșare: cauciuc NBR, teflon P600
Grad de protecție: IP54
Protecția climatică: THA3
Racord de legătură: G1/4 (obțional alte mărimi)

Ventil electromagnetic Dn1,5…4 pentru gaze și lichide necorozive filtrate 2 căi / 2 poziții sau 3 căi / 2 poziții

Ventilul electromagnetic cu 2 cai si 2 pozitii este destinat automatizarii circuitelor pneumatice si/sau hidraulice ale aparaturii stiintifice si la aplicatii industriale.

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului:…………………..0°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila:…….40 bar
Vascozitate maxima admisibila:… 40 centistrokes
Numarul minim de conectari:………400000
Frecventa maxima de conectare:. 40/min

Domeniul de utilizare:
Ventilul electromagnetic cu actionare indirecta cu 2 cai /2 pozitii sau 3 cai/2 pozitii este destinat automatizarii circuitelor pneumatice si/sau hidraulice ale aparaturii stiintifice si pentru aplicatii industriale.

Constructie:
Corp: alama (sau inox)
Garnituri etansare: cauciuc NBR
Grad de protectie: IP54
Protectia climatica: THA3
Racord de legatura: G1/4 (obtional alte marimi)
Semnalizarea alimentarii: SD (obtional)
Cablu de alimentare: l=0,5m (standard)

Ventil electromagnetic Dn14 pentru gaze și lichide necorozive filtrate 2 căi / 2 poziții

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului:…………………. 0°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila:…. 20 bar
Diferenta de presiune:……………… 0,1 la 15 bar
Vascozitate maxima admisibila: 40centistrokes
Numarul minim de conectari:…… .400.000
Frecventa maxima de conectare: 40/minExemplu de notare a unui ventil electromagnetic:
VE2/2 – Dn14/ G1/2 / 24Vcc / SD / l=1.5mDomeniul de utilizare:
Ventilul electromagnetic cu acționare indirectă cu 2 căi și 2 poziții este destinat automatizării circuitelor pneumatice și/sau hidraulice ale aparaturii științifice și pentru aplicații industriale.Construcție:
Corp: duralumniu
Garnituri etanșare: cauciuc NBR
Grad de protecție: IP54
Protecția climatică: THA3
Racord de legătură: G1/2 (obțional alte dimensiuni)
Semnalizarea alimentării: SD (obțional)
Cablu de alimentare: l=0,5m (standard)

Sistem livrare solventi tip SLS100 pentru cromatografia de lichide

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant: +10°C … +40°C
Debitul pompei: 100,ml/cursa
Domeniul debitului livrat: 0,1…10ml/min
Programarea deb.: crestere incrementala 0.1ml/min
Domeniul presiunii de lucru: 0…400 bar
Stabilitatea pres.:<2,5% amplitudine pt.pres.>10bar
Tensiune alimentare: 220VDomeniul de utilizare:
Sistemul de livrare solventi tip SLS100 este destinat cromatografelor de lichide de inalta performanta (HPLC),avand rolul de a alimenta sistemul HPLC cu solvent in conditii stricte de presiune si debit.
SLS100 poate fi utilizat ca unitate independenta in diverse aplicatii care necesita dozari fine de lichide.
SLS100 are in componenta un modul hidraulic (care are in principal o pompa aspiratoare-respingatoare de debit constant cu doua pistoane defazate cu 180°, o unitate de amortizare a pulsatiilor debitului livrat) si un modul electronic.Constructie:
Materiale in contact cu proba: inox 1.4571, PTFE, kel-F, safir, rubin.

Manipulator XZ

Bratul mobil XZ acționat cu motoare pas cu pas, a fost proiectat pentru poziționarea probei (țintei) în incinte vidate.

Caracteristici:
Flanșa cuplare: Dn160-ISO
x = +15mm
z = +35mm